Nieuws

Herfstvakantie 2024

De zomer heeft dit jaar zo lang op zich laten wachten dat wij hebben besloten dat er nog wat langer gekampeerd kan worden. We blijven op tot en met de herfstvakantie dit jaar. Dus op zaterdag 2 november 2024 kun je voor het laatst dit jaar met je tentje komen kaaiewaaien.

Paasweekend 2024

Pasen valt vroeg in 2024. Daarom openen we het seizoen ietsje eerder: op donderdag 28 maart. De eerste gasten staan al geboekt!

Even afhankelijk van het weer zullen we diverse activiteiten organiseren. Denk daarbij aan koken rond het kampvuur, paaseieren zoeken, mindfulness, bootcamp en een sjoel- of tafelvoetbalcompetitie.

Mind Yourself Weekend

Het 3e Mind Yourself Weekend heeft plaats gevonden eind september 2023! Het was een mooi weekend.
 
Na de mooie weekenden in 2018 en 2019 in Vaassen, de onmogelijkheid in coronatijd en onze eigen verhuizing naar het mooie Limburg, konden we nu een Mind Yourself Weekend organiseren in onze eigen achtertuin … hoe gaaf is dat!!

Paasweekend 2023

Herfstvakantie

Nog even lekker een weekje weg in de herfstvakantie?

Boek dan nu ons ‘herfstvakantie-arrangement’ … 7 nachten scherp geprijsd en per persoon 1x een heerlijk ontbijtje naar keuze.

Boeken kan online via ‘Reserveren’. Hierin zie je dan de normale prijs … we sturen je een bevestiging met het speciale tarief.

Bellen (06-42187003) of mailen (info@kampeerderijdekaaiewaaier.nl) mag natuurlijk ook.

Korter blijven dan een week? Geen enkel probleem!

De Kaaiewaaier op L1mburg

De Kaaiewaaier op TV … nou ja zeg!!
 
Stond er 5 juli ’s morgens vroeg een verslaggever van Omroep L1mburg op het terrein …!!!!
 
Blijkt dat uit onderzoek naar voren is gekomen dat het in Nederweert (Ospel valt onder gemeente Nederweert) het beste kamperen is … van de 6 campings die Nederweert telt, heeft de redactie van L1mburg De Kaaiewaaier gekozen om een bezoekje te brengen … en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee!
 
En zo waren we net over achten ‘live’ op de radio … echt geweldig dit … 😅
Ook hebben verschillende gasten hun zegje mogen doen en is er uitgebreid beeld op het hele veld geschoten.
 
Als klap op de vuurpijl ook nog even een interviewtje voor de camera … ja tuurlijk joh … hoe ver uit mijn comfortzone wil je me hebben …?!
 
Maar wat een geweldige promotie!!

Pasen 2022

Wat een feestje was het!

Het was prachtig weer tijdens het hele paasweekend. Op woensdag en donderdag druppelen de eerste gasten al binnen voor het weekend. We staan bijna volgeboekt.

Op zaterdag komen de laatste kampeerders aan en als iedereen geïnstalleerd is, hangt er een relaxte sfeer over het veld … heerlijk. Voor ons was een aantal zaken spannend … zou de nieuwe grote boiler zijn werk doen, heeft iedereen stroom, hoe organiseren we de ontbijtjes en kunnen wij ‘in het echt’ een beetje overweg met onze administratieve en financiële systemen …

Gelukkig hebben zich geen gekke dingen voorgedaan en de ontbijtjes liepen soepel … iedere middag om 4 uur een stapeltje bestellijsten in de bak en iedere ochtend om half negen de ontbijtjes in de lockerkast … 

Zaterdagavond met een clubje een sjoelcompetitie gehouden … zondagochtend eieren gezocht en gevonden … zondagavond smores maken bij het kampvuur … wij zeggen ‘een geslaagd stresstestweekend’. Op naar de rest van het seizoen.

Open Camping Dag

De Kaaiewaaier doet mee aan de Open Camping dag.
Op 2 april 2022 openen veel campings van 10u00 tot 17u00 hun poorten: de lente is begonnen en jij bent welkom!
Tijdens de Open Camping Dag staat de koffie klaar, het gras is gemaaid en jij kunt alvast jouw plekje voor het kampeerseizoen uitzoeken.
Je ontmoet de campingeigenaren en je kunt op een laagdrempelige manier alvast even rondkijken op de camping.
De Open Campingdag is een initiatief van kampeerplatform I love kamperen.
 
Meld je aan, de voorpret gaat beginnen!

Moulin Blues op 6 en 7 mei in Ospel

Al 35 jaar is Moulin Blues Ospel het toonaangevende blues- & rootsfestival van Nederland dat wereldwijd aanzien geniet.
 
Op het Moulin Blues Festival word je in een uitermate gezellige sfeer, verrast door muziek van internationale blues- & roots toppers van vandaag en morgen. Diverse grote namen stonden in het Limburgse Ospel al op de planken: B.B. King, Buddy Guy, Mavis Staples, Joe Bonamassa, Jimmie Vaughan, Tedeschi Trucks Band om er een aantal te noemen.
 
Het festival is kleinschalig van opzet maar groot van naam. No-nonsense en authentiek, een heel prettig en relaxed muziekfestival!
 
En laat Kampeerderij De Kaaiewaaier nou vlak achter het festivalterrein liggen … handig voor als je dit 6 en 7 mei niet wil missen en dichtbij een plek om te overnachten zoekt.

Stresstest Paasweekend

Aankomend Paasweekend willen wij testen hoe we alles voor elkaar hebben. Dusss … het kan soepel verlopen, maar het kan natuurlijk ook een zootje worden 🤣 ……….. en dan vinden wij het fijn als onze gasten constructief met ons meedenken met de gedachte dat dit voor ons een leermoment is.
 
We willen het liefst volle bak draaien met alle plekken en huisjes bezet, vuurplaats in werking (bij droog weer), lekker veel ontbijtjes, mensen die in onze binnenruimte willen koken en eten.
Verder hebben we nog wel wat extraatjes in de planning, maar dat houden we nog even geheim.
 
Op dit moment hebben we voor alle huisjes en enkele kampeerplekken al boekingen … de sleurhut en een deel van de kampeerplekken is nog vrij.
 
Omdat het een test is, geldt voor dit weekend een speciaal tarief (dus totaalprijs voor 3 overnachtingen):
Kampeerplek incl. 1 kampeermiddel, 2 personen, toeristenbelasting, electra, warm water en wifi: € 50,00/€ 46,00*
 
Trekkersplek incl. 1 kampeermiddel, 2 personen, toeristenbelasting, warm water en wifi: € 32,00/€ 30,00*
* tarief voor SVR-leden
 
Sleurhut incl. 2 personen, toeristenbelasting, electra, warm water en wifi: € 58,–.
 
Aankomst vrijdag 15 april na 14u00.
Vertrek maandag 18 april voor 17u00.
 
Alle extra’s kunnen worden afgenomen tegen het normale laagseizoen-tarief.
Betaling (contant of pin) geschiedt voor vertrek.
 
Als je bereid bent én het leuk vindt deze test met ons te doen, reserveer dan snel.

31 december 2021 

Een gedachte

Een wens

Een plan

Mooi

Het nieuwe jaar kan beginnen

Poehee … wat was 2021 een achtbaan.

Direct na de afgelopen feestdagen hadden we de 1e bezichtiging van de Waatskamp 19 in Ospel. We zagen de mogelijkheden en brachten een bod uit. In 1e instantie ging de verkoper met iemand anders in zee, maar dit werd hem toch niet … het moest zo zijn.

Na maanden van voorbereiding, regelen en inpakken, kregen we op 22 juli de sleutel en verhuisden we al min of meer naar Ospel om eerst 4 weken te klussen in het woonhuis.

Daar is bergen werk verzet, maar er zat ook het nodige tegen. Om te beginnen, moest door verstopping het complete riool omgelegd worden.

De camping was gewoon open, dus ook daar konden we al een beetje van proeven.

Vol plannen en enthousiasme sloten we eind september het hek van de camping en gingen hard aan de slag. OK … onze planning om een gerenoveerd vakantiehuisje, studiootje, vernieuwd sanitair, binnenruimte, meer groen, nieuwe vuurplaats, aanbouw aan het woonhuis en parkeerplaats te realiseren voor het nieuwe seizoen was misschien wat aan de enthousiaste kant …

Veel  daarvan gaat lukken voor april, maar langzaamaan zijn wij aan het accepteren dat het toch niet allemaal gaat lukken … mede door het rioolwerk, een rug die even andere plannen had en een  persoonlijk roerige tijd hebben we kritisch moeten kijken naar onze tijdsplanning.

Uiteindelijk besloten om het sanitair nog een seizoen zo te laten en daar slechts enkele kleine verbeteringen aan te brengen, waaronder extra boiler-capaciteit zodat alle gasten wel gewoon met warm water kunnen douchen en afwassen. Ook pakken we wel de afwasplek aan en plaatsen we een wasmachine en droger. Dan nog maar een seizoen wachten op de moderne douches en wc’s.

Daarmee halen we een hoop stress bij onszelf weg en kunnen we alle andere dingen van het lijstje wel doen. En houden we zo af en toe ook nog wat tijd over voor leuke dingen of om gewoon lekker niks te doen. Heerlijk te genieten van deze mooie fijne plek en onze wens deze te delen met onze gasten.

Binnenkort komt de boekingsmodule op de website online en kun je zo een heerlijk verblijf reserveren. Ook zullen we meer foto’s kunnen gaan delen van alles wat af is en wordt de sfeer die we willen neerzetten steeds echter.

Noteer in elk geval van het paasweekend van 15 tot en met 18 april in je agenda … ons stresstestweekend!!

Voor nu wensen wij iedereen een mooie terugblik, prachtig wat nog komt … maar vooral sprankelend NU …

 Debby & Miranda ©

7 september 2021

Een nieuw thuis …

Het is even geleden … het was druk … chaos … wat een gedoe is dat verhuizen zeg!

De laatste weken voor de verhuizing hebben we keihard gewerkt om het huis zover mogelijk af te krijgen. En het was pittig … 4,5 bijna non-stop klussen.

Er is veel af, maar er moet ook nog veel gebeuren … en dat was ook eigenlijk wel te verwachten.

Twee weken geleden zijn we helemaal verhuisd en dan begint het grote opruimen en wennen. Dus ook weer aan het werk en naar school. Voordat het echt helemaal als thuis voelt, zal nog wel even duren, maar langzaamaan vindt alles een plekje.

Je weet ook dat je met verbouwen het onverwachte kan verwachten en helaas … dat was voor ons het riool. Een overlopende WC, zoeken, doorspuiten en uiteindelijk maar graven. Gevolg … een tuin met heel veel putten en blootliggende rioolbuizen. Hier loopt van alles niet goed door en er wacht een flinke klus … maar we hebben inmiddels een plan en het komt goed en dan weten we ook exact hoe de afwatering op het hele terrein in elkaar zit … altijd handig.

De camping heeft eigenlijk boven onze verwachting gedraaid. Niet heel druk, maar precies genoeg om erachter te komen hoe alles werkt en wat we willen veranderen. Er komt wat routine in het schoonmaken en grasmaaien … gras te lang of te nat, dan raakt de maaier verstopt en wordt het een verzoeking … niet te kort willen maaien want je blijft de bak legen … het gaat steeds beter.

Zo hadden we van tevoren ook bedacht dat we een mooie plek tussen de bomen voor fietsers met tentjes achterop het veld gingen aanleggen. Wat blijkt … alle fietsers kiezen het liefst een plek zo dicht mogelijk bij het sanitairgebouw … logisch wel, maar voor ons even een ‘o ja’ momentje.

Dusss … dat wordt gezellig boompjes planten in de buurt van het sanitair en zorgen voor kook- en zitmogelijkheden voor de fietsers … hier worden zij namelijk blij van.

Het is echt gaaf om de mensen op het veld te zien keuvelen en genieten … daar worden wij dan weer blij van!